8 Ocak 2014 Çarşamba

Panterlerle Partnering


Gösteri, yılbaşı derken direk hayatımıza uzunca bir süre ara vermiş olduk. Morluklarımız geçti, kas kramplarımız azaldı... ve pazartesi yine Bella'nın dersinde bir araya geldik.

Hem de ne ders!

Bella çağdaş dans derslerinde yaptığımız kontak doğaçlama çalışmalarıyla başlattı dersi. Alanda yürüme, birbirinin ağırlığını taşıma, birlikte hareket etme gibi. Sonra bu çalışmaları direğe taşıdı.

Önce direğin iki yanına geçip dizlerimizi birbirimize kenetleyerek oblik crunch çalıştık. Herhalde dizin yerini değiştiremediğimizden tek başımıza yaptığımızdan daha zordu.

Sonra birlikte dip ve backwards knee hook spin yaptık. Buradaki kilit nokta aynı anda spine girmek ve aynı hızda dönmekti. Yoksa hızlı dönen diğerinin üzerine çıkıveriyor :)

Altlı üstlü show girl kutusu yaptık. (bkz. Resim1.A). Üstteki üst elle tutunuyor. Alttaki alt elle direğe ya da iki eliyle de partnerine tutunabilir.

Son olarak, 19 Mayıs etkinlikleri gibi, biri pole'un önünde squat eylerken diğeri onun dizine ve omzuna basıp pole'a tırmandı.

Sonuç: Şen şakrak, bol eğlenceli, farklı bir ders. Hayal gücünü harekete geçiren yeni hareket olanakları. Ve KOLTUK ALTI AĞRISI. Daha neler! Merak ediyorum, göz kapağım, kulak memem falan ne zaman ağrıyacak ;)

Güzel bir eşli pole izlemek isteyenler için;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder