16 Ocak 2014 Perşembe

Cleo the Hurricane - Rockin' Legs N Abs

Ne zamandır Rockin' Legs N Abs sayfasındaki testimonial fotoğraflarına bakıp gıpta ediyordum. Denemek bugüne nasip oldu.

RLNA dediğim heelbangleri ve hair rock koreografilerle ünlü Avustralyalı pole'cu Cleo the Hurricane'in streç programı.


Bunu internetteki yüzlerce ücretsiz programdan ayıran, bariz bir markalaştırma ve pazarlama gücünün yanı sıra, insanı deriiinden motive eden bir facebook sayfasına sahip olması. En basit anlatımıyla, programı takip eden kullanıcılar 1. gün ve 30. gün fotoğraflarını çekip paylaşıyorlar.

Dolayısıyla, aşağıdaki gibi kanlı canlı gerçek hayattan insanların yaşadığı gelişme, üstteki seksi hatunlardan daha çok motive ediyor insanı!


Velhasıl kelam, ben de 30 gün challenge'ımın ilk günü bugündü. Elbette ben de başlangıç fotoğrafları çektim. 30 gün sonra before/after şeklinde paylaşacağım. Merak edenler email ile takip kutucuğuna email adresini yazabilir ;)

Program yaklaşık 1 saat sürüyor ve 9 bölümden oluşuyor. İlk bölüm ısınma, ardından vücudun çeşitli yerlerini çalıştırıp en son middle ve front splitlere geçiyor. 



Benim için kasları güçlendirerek esnetmeye yönelik, derli toplu bir program ve iyi bir fon müziği var. Her bölüm ayrı bir chapter olduğundan her gün farklı bir kas grubunu çalıştırarak dinlenme gününe ihtiyaç duymadan her gün streç çalışılabilir. Cleo, haftada 4-5 gün öneriyor. Bugün tüm DVD'yi yaptım, yarın ayağa kalkabilecek miyim, bilmiyorum.

Diğer taraftan, zaman zaman sözlü betimlemeler çok yeterli gelmedi. Ayrıca, üç hatun da hemen hemen aynı mükemmellikte; dolayısıyla, daha az esnek bir bedenin nasıl duracağı, ne şekilde denge sağlayacağı vs. biraz hayal gücünüze kalıyor. 

Bir de, öyle çok sihirli bir değnek değil kesinlikle. Isınma ve farklı kas gruplarına yönelik bölümler aslında Sevinç Gürmen'in WoW'daki derslerinden önce yaptırdığı ısınmalarla neredeyse aynı. Esneme tekniği ise genel olarak "PNF". Bu teknik kasları bir sıkıp bir bırakarak beyni kandırmak üzerineymiş. 

Sanırım dinlenme günlerimde biraz daha alışkın olduğun bir esneme şekli olan Yogea Juicy Splits ile devam edeceğim. Bu yıl splits yılım, bakalım ne kadar başarılı olacak ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder