18 Şubat 2014 Salı

Modern Dansa Dönüş

Pole benim için şu an neyse üniversitedeyken de modern/çağdaş dans ve Noksan da oydu. Hiçbir anım kızlardan ayrı geçsin istemiyordum. Her fırsatta Güney'deki aynalı salona doluşup Allah ne verdiyse çalışıyorduk beraber. İstanbul'da ders almadığımız hoca kalmamıştı neredeyse.


Okul bitince grup dağıldı, dans da bitti. Hepimiz masalarımıza geçtik, bilgisayarlarımızı açtık. "Hareket etmeyi unuttum, adım atmayı da unutabilir miyim acaba bir gün" yazmıştım bir seferinde. Kutuda zıplayan lastik top olduk, yazmıştım.

Yıllar sonra Zeynep'in bir telefonuyla WOW ve pole girdi hayatıma. Yavaş yavaş... Fitness gibi, başarılacak trickler, spinler gibi.  Sonra içimde büyüdü, büyüdü... ve birden fark ettim ki her dinlediğim şarkı bende hareket etme isteği uyandırmaya başlamış yeniden. (Hem de artık dikey düzlem olanaklarıyla birlikte!).

Kimseler göremeden odamın dar alanında kısa paslaşmalar yaparken direkten uzaklaşmanın bana zor geldiğini fark ettim. Soluğu daha önce yetişkinler için bale dersine gittiğim Özge Derman'ın modern dans dersinde aldım.

Yazdan beri beni görmeyen Özge omuzlarıma pek şaşırdı (yay!).  Derste üç kişiydik. Önce yer kombinasyonlarıyla ısındık. Kendimi Bümed'in pis salonunda yerde yatarken gördüm birden. Evet öyle "release" olması gereken şeyler katır kutur şu an. Ama bu daha başlangıç!

Ardından tandu setleri yaptık. Plieli releveli adımlarla biraz daha ısındık.

Son olarak da bir kaç farklı dönüş ve farklı yüksekliklerde çeşitli hareketler içeren kısa bir koreografik kombinasyon çalıştık. İ na nıl maz hoşuma gitti. Bundan sonra dersler Çarşamba olacak ve mutlaka katılacağım. Aklımda güzel şeyler var. Sadece orada kalmamaları için napsam, evrene mi göndersem :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder