4 Nisan 2014 Cuma

Zeynep ile Dance Hall

26 Nisan'da yeni müsamere var! Bir önceki neydi ki diyenler buraya. Bu sefer WOW Classes eğitim ordusunun bir neferi olarak sınıfıma da koreografi yapıyorum. Ayrıca, bir yandan yeni trickler çalşırken bir yandan da minik bir sürpriz peşinde koşuyorum.

Geçenlerde "plato"dayım demiştim ya, henüz tam anlamıyla çıkamadım oradan. Üzerine kendimi de zorlamaya tam gaz devam edince bugünkü antrenman saati biraz verimsiz geçti. Sadece yaratıcılığım değil, kollarımdaki güç de tükenmiş gibiydi.

Eve küskün bir ruh haliyle dönebilirdim, eğer Zeynep'in dance hall dersine girmeyeydim!



Arkadaş, ne güzel, ne eğlenceli bir şey bu ya. Squatlar squatlar, hip rollar, chest rollar, tuhaf tuhaf hareket isimleri... ve tabii 1 saat boyunca zıppıdı zıppıdı manyak kardiyo.


Dancehall 70lerde Jamaika'da reggea'den türemiş. Konseptler siyasetten eğlenceye, cinselliğe, dansa kaymış, ritm hızlanmış, elektronik aletler girmiş. Sean Paul, Elephant Man, Beanieman, Mr. Vegas, Cecile, Sasha ile popüler olmuş. Dans da kolektif olarak üretilen bir kültürel unsur olarak gelişmiş. O nedenle hareket repertuarı her gün genişliyor. Yeni hareket yaratan kendi bir isim uyduruveriyor: Hussain Bolt diye hareket var mesela.

Bugün de mesele Cecile'in "Hot Like We" şarkısında dans ettik. Bilmeyenler bir google'lasın, insanda hemen bir twerking isteği uyanıyor :)


Cross training yapıla, boş günlerde kardiyo edile diye makaleler okuyup duruyorum. Acaba aranan kardiyo bulundu mu? 

Normalde dancehall dersleri çarşamba akşamı. Ne yalan söyleyeyim, Muhteşem Yüzyıl'ı ekip gitmeyi düşünüyorum :) Gelmeyi düşünenlere nacizane önerim 1,5 litrelik su, havlu, ekstra üst ve rahat bir ayakkabı getirmeleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder