6 Kasım 2014 Perşembe

Bir Tık Geri Sar

Broken doll

Evet, beklenildiği üzere, challenge'lar, programlar tüm hızıyla geri döndü. 

Bir süredir pole ışıklarımla oynayarak, free style takılarak kendi kendimi eğliyordum. Sonra baktım, bizim sınıf alıp yürümeye başladı. Zaten, kara Ağustos'ta pole'dan uzak kaldığım için bir hayli güçten düşmüştüm. Eylül ayınının antrenman saatlerini de goygoyla geçirince iyice geri kaldığımı hissetmeye başladım.

Malum, benim pole serüvenim biraz yavaş ilerliyor. Daha önce de bir kaç kez sınıfımın seviyesi beni zorlamıştı. Bu zamanlarda pole dance dersini haftada ikiye çıkarıp kendi sınıfımın haricinde bir gün de bir alt seviye dersine katılmaya başlamıştım. 

Bu o kadar yararlı oluyor ki! Bir saat boyunca daha önce bir çoğunu görmüş olsan da çok da üzerinden geçemediğin (çünkü antrenman saatlerini nemesislere ayırıyorsun, şapşal kafa!), hareketleri sağlı sollu (çünkü hoca bakıyor!), art arda (çünkü hoca yap diyor!) yapmak; formu, akışkanlığı üzerinde çalışmak bana çok iyi geliyorve güçlendiriyor.

Şimdi yine pazartesi akşamları Intermediate1 dersine girmeye başladım. Apprentice to butterfly, handstand butterfly gibi yapamadığım bazı hareketleri öğrenmenin dışında, geçen dönem gözümden yaş getiren allegranın pamuklara dönüşmesi, arka ayağın (ayakkabısız mayakkabısız) zart diye tutulabilmesi, oradan broken doll'a, oradan inside leg hang'e acısız geçilebilmesi beni mest etti.

Üstelik Int2 hareketleri de daha kolay gelmeye başladı. Cupid to inside leg hang'i yapabilince stüdyo aylar sonra bir "happy dance"ımı görmüş oldu.

Gelelim challenge'lara...

Pole Dancer's Challenge diye bir sayfa buldum facebook'ta. Basitli bir kondisyon programı var. Ben bunu 3'er set olarak yapıyorum. 


Bunun dışında, her gün bir harf veriyor moderatör. O harfle bir pole, bir de yoga hareketi yapıyorsun. 

Bu iş hoşuma gitti. Zaten baştaki kondisyon hareketlerini yapınca ısınmanın %50'sini yapmış oluyorsun, azıcık eklem ısıtması, esneme ile pole'cunun baş belası ısınma bitmiş oluyor. Fotoğraf çekmek için de haftada 6 gün pole'a çıkmaya teşvik ediyor insanı. Yoksa gerçekten dersler dışında pole'a yaklaşmıyorum bile :)

Bunlar ilk 5 günün pole pozları:


   


Bunlar da yoga pozları:

Ayrıca, iki ay sürecek olan splits challenge'ı içerisindeyim. Haftada 5 gün stretching yapmayı ve fotoğraflamayı gerektiriyor. Sofia, Cleo, Kristina Nekyia ve GMB'den birer gün takılıyorum. Cumartesileri de kendi Bendy Body dersim var. Middle konusunda artık umutsuz hissetmeye başladım ama vazgeçmeyeceğim. Bu splitler gelecek arkadaş!


Bir de tabii ki canımın içi, bir tanem handstand olayı var. Yazın Çetintaş'tan bir kaç kere özel ders almıştım. Araya nişan düğün girince elbette bir kez bile çalışmadım. Şimdi geri döndüm, verdiği ödevleri azar azar da olsa yapıyorum. Ama fark ettim ki benim asıl derdim omuz katılığı & hollow body. Korkuyu saymıyorum, o benden korksun.

Geri döndüm uleeennnn!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder