21 Ocak 2014 Salı

Panterlerle Partnering 2


Ve beklenen oldu, artık officially intermediate'ız. Dakka bir gol bir süpermenler, hand standler gırla gitmeye başladı. :)

Bella'nın verdiği ders yine eşli pole üzerineydi. Derse başlarken çok eşli video izlediğini ama dansçıların "birlikte" dans etmeyi çok bilmediğini söyledi. Bu hissiyatı geliştirmek için de çağdaş dans derslerinde yapılan gibi kontak doğaçlama egzersizleriyle derse başladık. 

İkişerli olup karşılıklı hareket ettik, önce bir kişi lead etti, ardından diğeri.

Ardından gelsin hand stand çalışmaları. İlk olarak tek bacak havadan, diğeri aşağıdan geçecek şekilde yarım bir amut ile mesafe kat etmece yaptık. Sonra birbirimizi spot ederek kırık diz ile amuda kalkmaya çalıştık. En son da pole'un önünde deadlift şeettirerekten hand stand yaptık. (Yani ben pek yapamadım, antrenman gününe gidebilirsem çalışacağım.)

Günün son olayı şekil 1A'da görülen Circle diye tabir edilen eşli pozdu. Tabii bunun için önce süpermen çalıştık. Eğer geçen cumartesi dandiri de olsa iki kez süpermen yapmamış olsaydım, mümkün değil ha deyince beceremezdim. Ama bu derste bayağı oturdu, daha az acı ve daha az gıcırtt sesiyle yapabilmeye başladım. Bir de şu sırt azıcık esnese! Ah bre kahbe titanyum!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder