7 Şubat 2014 Cuma

Dans Etmenin Sıvı Hali


Marlo Fisken'in hareketleri sıvı gibi, akışkan. Hafif yoğun ve sıcak bir sıvı gibi. Buldum, sıcak şarap gibi!

Hareket Marlo'nun bedeninde akıyor da akıyor, trickten trick'e nasıl geçti anlayamıyorum. Sanki baştan sona tek bir hareket, tek bir spin.

(Alttaki video geçen Cadılar Bayramı işi. 1:47'yi 4-5 kez durdurup baktım h i ç b i r ş e y yapmadan nasıl geçti o süpermene diye.)



Nasıl oluyor da oluyor diye biraz araştırdım ki; 5 yaşından itibaren süre gelen bale, jazz dans, çağdaş dans, folklor, yoga, fitness, hiphop, reggea, pole... çıktı karşıma. Ama profesyonel jimnastikçi ya da konservatuvar öğrencisi gibi ciddi ve belirli bir yapıda değil. "Kendi kendimin kaptanıydım" diyor Marlo ve gemisini yüzdürüyor. "Dans bariz benim hayatımdı, ama sıkı bir eğitim değildi. Sadece onsuz yaşayamıyordum."

Üniversitede PR ve antropoloji okumuş. İnsan hareketinin evrimi üzerine çalışmış. Bir sürü dans ve eğitmenlik sertifikası almış.

Pole'a da 2007'de başlamış Marlo Fisken ve daha önce çalıştığı disiplinlerin etkilerini taşıyan bir tarz geliştirmiş.



Ayrıca bu üslubunu flow movement adıyla da markalaştırmış. Hareket, farkındalık ve müziği "bir potada eriten" yer ve akrobasi hareketleri mekanda mesafe kateder, ağırlık transferi yapar ve hareketi büyütürken bu akışkanlığı da yakalamayı hedefliyor.

Facebook sayfası da ver de yakinen takip edelim diyenler için buradan TIK TIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder