24 Şubat 2014 Pazartesi

Bu Yazı Bella Yazısı

Beş ay önce salondan içeri iki metrelik iki bacak girdi. Bacakların üzerinde de incecik ama kapkaslı bir vücut ve süpersonik bir gülümseme vardı. Kenarda oturup ciddiyetle bizi izleyerek notlar alan bacak-kas-gülümseme bütününün adının Bella olduğunu, Almanya'dan geldiğini ve beş ay boyunca bizim sınıfa ders vereceğini biliyorduk.


Henüz bilmediğimiz, derslerde bu kadar çok eğlenip bunca şey öğreneceğimiz, hızla gelişip intermediate sınıfıyla birleşeceğimiz ve giderken ondan hiç kopmak istemeyeceğimizdi.

Bunları da zaman içerisinde öğrenmiş olduk!

Daha ilk haftalarda öğrettiği sword spin-skater-ballerina kombosuyla hepimizi can evimizden vurmuştu. Koreografide de kullandığı kombonun daha başında hepimiz olgun elmalar gibi defalarca daldan düşsek de, yılmaz bir eğitim neferi olan Bella vazgeçmedi, pes etmedi. "Yapabiliğsiniz" diye diye gösteriye de çıkardı bizi :)

Gösteriden sonra çiftli pole çalışmalarına başladı; artık sadece kendimizin değil, partnerimizin de sorumluluğunu alarak çıkar olduk pole'a. Star gazer, double ballerina, circle...

Circle demişken çatana diye süpermen öğrendik mesela! O gün yaşadığım heyecanı hiç unutmayacağım herhalde.

Çağdaş dans esintili ısınmalar yaptırdı bize. Hand stand çalıştırdı. Asker gibi circuit training yaptırdı.

Bana öyle geliyor ki, ve bu belki de en önemlisi, "bizim sniff" öğrencilerinin birbirine bu kadar düşkün hale gelmesinde, birlikte bu kadar eğlenmemizde... payı büyük!

Gitmeden Yetenek Sizsiniz Yarı Final'inde Sevinç'le yaptığı "1. Geleneksel Pole Battle" ile ülkemizde ünlü de oldu.



Bugün son dersine girdik Bella'nın. Öğrendiğimiz çiftli pole hareketlerinden ufak bir koreografi çalıştık. Ders boyunca WOW Stüdyo'da duygusal rüzgarlar esti. Herkes şımarık çocuk gibi "yağğ gitmeğ yaağğğ" deyip durdu. Bence bu sınıf toplanır, Berlin'e gider!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder