23 Şubat 2014 Pazar

İç Bacak Kaslarının Anlam ve Önemi

Pole'a yeni başlayan öğrencilerin ilk yapmak istediği şeylerden biri şüphesiz tırmanmak olacak. (ikinci invert, üçüncü süpermen, dördüncü shoulder mount ve liste sonsuza uzar...) Giriş seviyesi spinler  ayakları kısa süreli yerden kesme zevkini yaşatsa da, kah yukarıda havalar nasıl bakmak, kah daha geniş bir perspektif edinmek için (ya da eğitmen o güne tırmanış koyduğu için) ilk tırmanış denemeleri yapılacak.

Tırmanışta core kuvveti kadar bacak gücüne de ihtiyacımız var. Sevinç Gürmen, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada "Tırmanma sırasında yapılan ilk eylem hamstring ve glutelardan yukari itme şeklinde oluyor. Crucifix duruşunda ise iç bacak kasları çalışıyor" dedi.

Arka bacak kaslarıyla itme gerçekleştikten sonra pole hem arka bacağın ayağıyla dizi arasında hem de her iki bacak arasında güzelce sıkışmalı. Böylece kolları iki yana açıp crucifix ya da vücudu pole'un önüne getirip angel pozlarını alabiliriz. Aynı şekilde, ikinci kez yukarı çıkacağımızda da kendimizi kollardan çekmek değil, bacaklardan itmeye konsantre olmamız gerekiyor.


İç bacak kaslarının güçlenmesi tırmanmanın yanı sıra, düzgün bir turn out ve hızlı bacak hareketleri için de gerekli.



Demesi kolay... Günlük hayatımızda iç bacak kasları kadar az çalışan şey var mı acaba bu dünyada?

İşbu yazının amacı iç bacak çalıştıran egzersizleri örneklendirmek. Buyrunuz:

1. Plié
Paralel bar, pole, ya da sandalyenin arkasından destek alarak birinci pozisyonda plié çalışmak iç bacak kaslarına ilişkin farkındalığımızı artırır. Üst beden dik, pelvis içeride, dizler ayaklarla aynı doğrultuda dizleri kırın. Dizleri düzeltirken bacaklarınızın arasındaki hayali fermuarı çektiğinizi düşünün.



2. Tendu
Birinci pozisyonda yana tendu çalışmak da iç bacaklar için uygun bir egzersiz. Bacakları kapatırken sadece çalışan bacağı düşünmeyin, iki bacağın arasında mıknatıs olduğunu hayal edin.





3. Pilates yan bacak egzersizleri 
Pilates ya da "rehabilitasyon" egzersizleri diyebileceğimiz yerde yapılan bu hareketlerle de iç bacakları çalıştırıp pole'a hazırlayabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder