27 Nisan 2014 Pazar

Let's Spring Fling!

Bir aydır hazırlandığımız sezon sonu müsameresi dündü. Bir koca kışı daha kıyafetsiz geçirmenin haklı gururuyla yine kostümler giyildi, takma kirpikler takıldı, Dans Fabrika'dan konum bildirimleri yapıldı, en ala selfieler çekildi.

Hızla büyüyen WOW ailesi artık gösterilerde WOW Stüdyo'ya sığamadığından yeni direklerimizle bu sefer ilk kez Dans Fabrika'daydık. Sahnedeki direkler de 3 değil, 5 değil, 10 değil, tam 12 taneydi.


Gösteri öncesi harika bir hengame. Kuliste herkes önce bir süsleniyor, ardından iyice ısınıyor, sonra makyajların akan yerleri, saçların bozulan yanları bir daha düzeltiliyor. Saç spreyi nerde? Magnezyum var mı? Yüzüme şunları yapıştırsana. Bizim gösteriye ne kadar kaldı? Topuklularla bir fotoğrafımı çeksene.

İlk gösteri benim sınıfımındı. Şarkımız Fransızca olduğu için Fransız Fransız tınlayan bir isim bulalım dedik, grubun adı L'atmasyon oldu. Adımız anons edildi ve heyecanla direklerin yanında yerlerimizi aldık. Indila'nın sesi duyulduğunda salondan "Aaa o şarkı!" sesleri geldi ve bir alkış patladı. (Popüler şarkıya koreografi yapmak, check!).

Ama daha güzeli alkışın -biz tepelere çıktıkça artarak- dans boyunca devam etmesiydi. 4 dakika nasıl geçti anlamadık. Aşağı inerken Sevda da "provalarda ne uzun geliyordu, şimdi hemen bitti" dedi, doğru.

Kulise dönüp sahneyi diğer gruplara bıraktık. Ama heyecanımız bitmedi. Aşağıdan alkışları, woohooo!, bravo! seslerini dinledik. Sevinç'in iki, Polina'nın da bir pole sınıfı izleyenleri hayrete düşürdü. Sahi bu kadar kısa zamanda bu direğin üzerinde hareket etmeyi nasıl öğreniyor bu kızlar!? Zeynep burlesqueçileri ile yürekleri hoplattı, dance hallcuları ile harareti iyice arttırdı. Berna James Bond theme şarkısı ile solo yaptı ve keşke daha uzun olsaydı dedirtti. Ve elbette Sevinç solosuyla bu işin nerelere varabileceğiyle ilgili bir kez daha perdeyi araladı bizlere. Benim de aralarında olduğum intermediate sınıfının 11 kişilik mega prodüksiyon gösterisi de minik bir teknik aksaklık dışında keyifle ve alnımızın akıyla bitti.

Programı düzenleyenlerin en iyiyi en sona saklamasıyla gece Sevinç, Zeynep, Selen ve Pınar'ın booty&pole koreografisiyle son buldu. Hem komik, hem cheesy, hem artistik, hem akrobatik süper bir işti. Nitekim, salon "bi daha, bi daha!" diye inledi.



Gösteriler bittikten sonra seyircilerle sohbet ettik, tebrikler aldık, övgüler karşısında kızardık. Bir dansa ya da diğerine başlamak istediğini söyleyen bir çok kişi ile tanıştık.

Ezcümle, bize yine bir çok hoş anı, kurulmuş şahane dostluklar, kaslar ve yeni yeni morluklar kaldı. Bir sonraki gösteri hemen gelsin ve lütfen o gösteride hand spring yapabiliyor olayım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder