13 Nisan 2014 Pazar

O Son Falling Jasmine'i Yapmayacaktım!

Cuma antrenmanı için öğlende stüdyoya geldim. Sevinç, Selen ve Pınar vardı. Birlikte RLNA'in ilk iki chapterını yaptık. Omuzları ısıttık. Selen bize b-boy şeyleri gösterdi. Sevinç değişikli şınavlar gösterdi.

Ardından onlar booty koreografisi çalışmaya başladı ben de bir direğe geçtim.

Shoulder mount, pencil, apprentice climb, devil's suffle çalıştım. Kollarım biraz daha mı güçleniyor ne! Sevinç'in müthiş desteğiyle ayesha'da bir kaç saniye durdum. (Gerçi inişim bir şahane oldu, pole worm diye yeni bir hareket yaratmış oldum :P)


Sonra geçenlerde yaptığım ve neden bu kadar acıyor ki diye herkese sorduğum Falling Jasmine'i yaptım. Harekette hiçbir sıkıntı yok. İç bacağı sıkıştırıp kendini öne doğru bırakıyorsun. Bayağı dramatik güzel bir spin oluyor. İzleyende kız ağzının üzerine düşecek izlenimi uyandırsa da düşülmüyor.


Ama sonrasında korkunç bir diz ağrısı başlıyor. Geçen seferki denememde de ağrımıştı, sonra geçmişti. Bu seferki kaldı!

Hatta gittikçe arttı ve beni cumartesi günü boyunca koltuğa monte etti. An itibariyle hala aynı noktada yatmaktayım.


Tendonda sıkıntı olduğunu fark edince buz koydum, antienflamatuar içtim, kaldırıp uzattım. Derken Sevinç'ten uyarı geldi. RICE artık geçmişte kalmış. Buz uygulaması incinmenin hemen akabinde ağrıyı azaltmak için kabul edilebilir olsa da, 6 saatten sonra buz uygulamak aslında doku tamirini geciktiriyormuş. 

Coaches have used my “RICE” guideline for decades, but now it appears that both Ice and complete Rest may delay healing, instead of helping.” – Gabe Mirkin, MD, March 2014 

Ayrıntılı bilgi için TIK TIK.

Hay hay, buzu kaldırdık, arada minik minik hareket ettiriyoruz. 7ye kadar geçme ihtimali nedir acaba? :)

Dizi sakatladım ama aklımdaki sorular bitmedi. Neyini yanlış yapıyorum yahu? Galiba dize daha yakın tutunca daha az baskı oluyormuş. Deneyen var mı?








1 yorum:

  1. benim dizimde kalıcı olmasada benzer bir ağrı olmuştu. ilk kez knee hold yaparken ayakları bu foto.daki gibi closed tuttuğumda, üstteki dizimde patlayacakmış gibi bir ağrı olmuştu. daha sonraları, ayakları opened tutarak durmaya başlayınca ağrı veya rahatsızlık olmadı. falling jasmin de de benzer şekilde, bacağı elle tutup sıkıştırmak dizi zorlamış olabilir.
    bir de dediğin gibi pole'u tam popliteal boşluğa denk getirince tutmak kolaylaşıyor daha güvenli oluyor.
    ama tüm bunlar sanırım pole un kalınlığına ve kişinin vücut yapısına göre de değişiyor. umarım en kısa zamanda daha güçlenmiş bir şekilde iyileşirsin :)

    http://puritypoledancing.com/blog-old/uploaded_images/img_9574-(979x1280)-773513.jpg

    YanıtlaSil