13 Nisan 2014 Pazar

Sofia Venanzetti ile Esneklik Dersi

İki sene bilişim ürünleri firmasında çalışmış olsam da bazen teknoloji karşısında averaj bir dayı gibi ellerimi arkamda kavuşturuyor "vay anasını yauu" diye mırıldanıyorum.

1999 yılında İngiltere'deki mektup arkadaşımla email arkadaşlığına geçiş yaptığımızda bu bana inanılmaz görünmüştü. Gün gelecek PowHow diye bir site üzerinden Las Vegas'ta yaşayan Sofia isimli antrenörle karşılıklı stretching dersi yapacaksın deseler hayatta inanmazdım.

Ama bilgi ve iletişim çağındayız sevgili okuyucu. Artık, dünyanın bir ucundaki uzmanlarla cam açtırabiliyoruz. İstediğimiz üniversiteden ders takip edebiliyoruz. Online kütüphanelerde cirit atabiliyoruz. Bu kadar olanakla hala alim olamıyorsak, kusura bakma ama bu kendi kabiliyetsizliğimiz.


Sofya'yı Sevinç'den duydum. Ondan duyduğum her şey gibi hemen üzerine atladım. Önce omuz ve boyun için esneme videosunu satın aldım. Antrenmanlarımdan önce / sonra yapıyorum ve faydasını görüyorum. Sonra Sevinç online ders alıp çok övdü. Ben de özenti gibi yemedim, içmedim online derse yazıldım.

4 derslik paketin ilk dersi bugündü. Odamı hazırladım, siteye bağlanıp kamerayı açtım. Daha 1 saat var dedi. Ben de saat dilimi farkı mı acaba dedim, üzerinde durmadım. Hazır vaktim varken yoga pantalonunu çıkarıp pazartesi sınıfının koreografisini bitireyim dedim.

Televizyonlarını yeni açanlara bir bilgilendirme: pole yaparken düşmemek için derinin direğe teması şart. O nedenle kısacık şortlarla ya da bildiğin donla yapıyoruz antrenmanı.

Ben de odamın mahremiyetinde pazar malı çiçekli donumla koreografi çıkarırken bir kahkaha ve ardından hellöö hellööö sesi duydum. Kıpkırmızı suratla bir döndüm ki Sofya bilgisayarın ekranından bana bakıyor. Meğer bilgisayarımın saatini ileri almamışım. Bazen çok şapşal olabiliyorum.

Odamın küçücük olduğunu ve laptop yatağın üzerinde olduğunda görüş açısında neredeyse sadece totom olduğunu da belirtmeden edemeyeceğim.

Anam! diye ünleyip ekranı duvara çevirdim. Sorry sorry diye diye pantalonumu giydim. Ayıp oldu galiba kadına :)

Neyse ki, Sofya pole eğitmeni olduğundan ve toto görmeye alışık olduğundan olgunlukla karşılayıp derse başladı. Bugün 1 saat boyunca splitler üzerinde çalıştık. Son durumum aşağıdaki gibi. Hadi artık gelsin şu splittolar!!



Sofya'yı takip edeyim diyenler TIK TIK.
Ders alayım diyenler TIK TIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder