27 Kasım 2014 Perşembe

Bu Kadınlar Nereye Bakıyor?



B&Ptv'den Fake It Till You Make It dersine!

Sevinç yok. Bir takım şampiyonluklar elde etmek için Avrupalara gitti. (Bunu uzun yazacağım, beklemede kalın.) Velhasıl kelam, bizler de hocasız kaldık. Hoca gelmedi, ders boOoOoş! diye kafamıza kravat bağlayıp kaçmak da bir alternatifti. Ama öyle yapmadık. Taa New York'a uzanıp Body And Pole Stüdyosu'ndan Allison Wardwell'in bir video dersine katıldık.


Dersin adı "Yapabilene Kadar Taklit Et", mevzu ballerina. Ballerina omuz, sırt ve kalça esnekliği gerektiren bir hareket. Ama mükemmel ballerinanın gerektirdiği açıklığı sahip olmadan da estetik görünen varyasyonları çalışmak mümkün. Ders de bunlarla ilgiliydi.


Önce body spiral'lar, twisted dönüşler ve bunun gibi bedeni ballerina'ya hazırlayacak birtakım pozlarla minik minik dans ettiriyor. Biraz hazırlayıcı conditioning yaptırıyor.

Ardından, üst bedenden kıvrılarak, aerial flare'den ve back bend'den olmak üzere üç farklı varyasyonla ballerina öğretiyor. Bunlardan bazıları kalçası daha açık olanlar için daha rahat, bazıları omuzları daha esnek olanlar için... Flare'lı olan biraz daha fazla core gücü istiyor.

Ayrıca, ballerina duruşuna girdikten sonra biraz da şekillerle oynuyor. Ders 1,5 saat sürüyor; ısınması, soğuması dahil. B&Ptv dersleri 10 dolar civarı ve 7 gün içerisinde 3 kez izlenebiliyor.

Dersin download edilebilmesini tercih ederdim. Bu haliyle beni biraz strese soktu. Açıp izleyemedim stüdyoya gitmeden. Bir de ders tanıtımından ballerina dışında başka esnekliğe dayalı hareketlerin de gösterileceğini sanmıştım. Biraz daha fazla detay verilmediydi diye düşünüyorum.

Ama, çok çok iyi planlanmış, tertemiz çekilmiş bir ders. Daha önce hiç yaklaşamadığım flare'den geçişi çok yakışıklı olmasa da başarabildim.

Bana ballerina'yı Bella öğretmişti. Hem de başka hiçbir yerde görmediğim tırmanma pozisyonundan twisted grip pirouette geçişiyle. Hala en kolay ve risksiz o geliyor. Ama hem görsel olarak çeşitlendirmek, hem de belki başka hareketlere öncül olması açısından bu varyasyonları da ara sıra tekrar etmekte fayda var.

Bir de inanıyorum, günün birinde belim ve sağ omzum bile daha esnek olacak. Olmadı kırarız :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder