22 Haziran 2015 Pazartesi

Pole Dance'in Gerçek Atasını Açıklıyorum!

Cirittir.

Pole dance ilk olarak Orta Asya'da ortaya çıkmış, at üzerinde oynanan bir takım sporudur. Güncel örneklerinde zaman zaman at ve unicorn temalarına yer verilmesi* de bundandır. Zamanla attan uzaklaşılmış, bireyselliğe yönelinmiş ve cirit atılmak yerine yere saplanıp etrafında dans edilmeye başlanmıştır.

Pole Dance'in atası cirit


Pole Dance'in diğer bir atası da mallakhamb. Turuncu donlu seksi adamlar tarafından icra edilen mallakhamb dansından çıkan body roll, hair flick, double leg admiration gibi hareketler günümüz pole dance dünyasını derinden etkilemiştir.

Aynı bizim pole dance


Bir de uzaktan yakından alakamız olmayan striptiz kulüplerdeki pole dance var ki, kınıyoruz, eleştiriyoruz ve kendimizi ayrı tutuyoruz tabiiy ki! 

Gerçi oradaki direk bizimkine biraz daha fazla benziyor. Pole dance'i popüler hale getiren, taa oralardan buralara ortak bir tutku haline gelmesini sağlayan öncüler de striptizciler ama biz sterilize edelim yine neme lazım...


Ya da yok yaa, öyle yapmayalım. Biz olimpiyata girmesini de destekleyelim, seksili dans etmek isteyeni de. Biz kadınlara inanalım. Bizi biz yapan yarı kapalı, yarı underground ortamımızı savunmaya ve birbirimizi kollamaya devam edelim.

Ve saatlerimizi brining the sexy back için Temmuz'a ayarlayalım!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder