15 Haziran 2015 Pazartesi

Dimitry Politov ile Taklaya Geldim

Aylar önce Facebook'tan mesajlaşmaya başladım Dimitry ile: Çok mu zor göstericen?.. Basitli de göstericen mi?.. Özel derse gelsem basitli gösterir misin?...

Konu pole olunca içimde tırsak bir tavukla, meraklı bir kedi dövüşüyor. Bir yandan mümkün olduğunca çok şey öğrenmek, yeni yeni çılgın hareketler yapmak, instağğrama koyup laykları kapmak istiyorum. Bir yandan da, aklım çıkıyor düşcem ölcem diye. Makul bir endişe.

İçimdeki dövüşün galibine geçmeden önce sizi Pole Art Italy'nin galibi Dimitry ile başbaşa bırakıyorum:


Biliyorsunuz, bir süredir (2 ay!) bende ne antrenman, ne bişi... Varsa yoksa: paspas çekmek, yoklama almak, kasa defteri tutmak, çöpleri atmak... Dimitry workshop'u da tam bu hengame arasına denk geldi. 

Sabah özel ders için stüdyoya gittim. Taklacıyı görür görmez, "bana basitliiğğ" diye mıymıylanmaya başladım. Ve hemen oradan oraya uçmalı çok "basit" bir kombo ile derse başladık.

Tam anlamıyla bir zavallıydım ya! Adamın yere paralel yaptığı harekette ben chair spinden halliceydim. Nasıl yapıyorsun bunu ey adam diyorum, ittire kaktıra bir momentum veriyor azcık oluyor gibi. Sonra ben Allah ne verdiyse savurayım kendimi diyorum, bu sefer poledan üç metre öteye çot diye totomun üzerine düşüyorum.

İki kere daha yap diyor, ya da yirmi kere daha... yapabilene kadar. İkiyüz kere daha yapıyorum.


Yalnız, çok iyi spot ediyor ve öğretiyor. İnsana en kafatası kırılası harekette bile denemek için bir güven veriyor. Deneye yanıla pole tarihimdeki en efsanevi morluğa ulaşıyorum.

Neyse ki, Arnica var! Bu ciğer kırmızısı kol, iki günde normale dönüyor. (Arnica, bana sponsor ol, Allahsız!)


Sonunda öğretilen hareketlerin hepsini layıkıyla yapıyorum.


Instağğrama koyacak şey olamadı, ona yanıyorum. Neyse, yeni planlarım var, elma armut gibi toplıycam laykları!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder