20 Ekim 2015 Salı

Sabır Sabır Sabır!

Size bir şey diyeyim mi?
Bu pole zor bir zanaat.
Daha doğrusu ne kadar zor olmasını istersek, o kadar zorlaşabilen bir zanaat. Bunu bir kabul etsek mi acaba önce?

Pat diye bir giriş oldu ama biraz sabır, azim ve motivasyon konuşmalıyız diye düşündüm bugün. Malum, WOW ASIA'nın ilk kayıtları da 6. ayları dolaylarındalar ve bir kısmı Beginner'ın sonu, diye tabir edilen yamaçta dertlenmeye başladı: "hareketler çok zorlaştı, artık pat diye yapamıyorum. Herkes yapıyor ben yapamıyorum. Benim kollarım güçsüz..."

Bir de sabırsızlar grubu var. Instagramdan, facebooktan emizliyorlar bütün gün Dirdy Birdy'leri, Bendy Kate'leri. Sonra hemen o seviyeye çıkmak için kendilerini parçalıyorlar.

Sizleri anlıyorum arkadaşlarım, sizleri anlıyorum can dostlarım! Çünkü ben bu iki grubun kesişim kümesiyim! Blogumda geçmişe doğru bir gezintiye çıkarsanız görürsünüz. Geçen senem resmen kendimi tüketmekle geçmiş, onu yapamıyorum, bunu yapamıyorum diye.

Bu sene başlarında ancak pole kemaline erdim. Ben makine değilim ki! Bir hareketi yapamıyorsam belli başlı nedenleri var. Nedeni bulacaksın, çözüm için çalışacaksın.

1. Teknik Hatası
Sınıf arkadaşların invert'e çıktı ama senin popo kalkmıyor mu henüz? Bir okula devam ediyorsan eğitmenin gözetiminden çıkma. Önce tekniği bir tekrar kontrol ettir. Kollarının, ellerinin pozisyonu doğru mu, kalça nerde, kuvveti nereye doğru uyguluyorsun... Eğitmenin zaten sorunun nereden kaynaklandığını anlayacaktır.
Kendin çalışıyorsan da videolarını çekip ulaştır. Eğitmenlerin çoğu fikir vermekten memnun olacaktır.

2. Bedenin Hazır Değil.
Tekniğin doğruysa ve hala olmuyorsa kendini pole fırlatmaya devam edip sakatlama. Yeterince güçlü olmayabilirsin. Kondüsyona aban. Core kasların, kolların için pole fitness hareketlerini ekle antrenmanlarının sonuna. (Bir de antrenman YAP zaten :) )
Pole fitness derslerine katılabilirsin ya da iyi yaptığın spinlerle, climblarla kendini güçlendirebilirsin.
Benim beginner sınıflarındayken yöntemim buydu. Haftada 3 gün pole'a çıkıp bildiğim bütün spinleri art arda çalışırdım. Farkında olmadan daha ileri seviye hareketlere hazırlardı bu beni.

3. Mental Bloklar
Korku yani. Öyle yazdım ki daha afilli olsun. Korkuyor olabilirsin abi, çok normal değil mi? Çoğumuzun ömrü direklerde dönerek, baş aşağı asılarak geçmedi. O zaman iki melek sana yardımcı olacak: 1. spotter, 2. minder
Bebek adımlarıyla korkularımızla yüzleşip, yeneceğiz.

Sabredip düzenli derslere katılırsan, antrenmanlarını yaparsan, her türlü ilerleyeceksin pole yolunda. WOW'un kapısına -afedersin- eşek bağlasan pole'cu çıkıyor. Bakınız ben!


Geçen senenin (olamayan) inside leg hang to twisted grip ayesha'sı:

:

Bu seneninki:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder