22 Ocak 2016 Cuma

Halkalı Şeker

WOW'un ilk jenerasyon öğrencileri olarak artık belirli bir güç ve esneklik seviyesine erişerek bayağı bayağı iyi şeyler yapmaya başladık. Evvelce abla deyip hürmet ettiğimiz pole büyüklerimizin yarışma kombolarına göz diker ve hatta zaman zaman becerir olduk.

Amma velakin pole'da dur durak yok. Şunu yapsam tamamdır dediğin hareketi başarınca hemen yeni bir derde düşüyor gönül. Zümme haşa deadlift'lere, grip change'lere gözü kayıyor.

İşte o hareketler, kendini pole'la dövsen de, sabahlara kadar spotterla matla debelensen de, bedenin hazır değilse, çıkmıyor da çıkmıyor.

Biz de, Sevinç üstad'ın sözüne uyduk, oyunda yeni harita açabilmek için trick çalışmalarını biraz yavaşlatıp kondüsyona abanmaya karar verdik. Haftada üç gün yaptığımız kondüsyon çalışmalarının ana unsuru "ring" yani cimnastik halkası! Bir gün itme diğerinde çekme kondüsyonu yapıyoruz ring'de. Bir latimus'a, bir pektoral'e,  bir triceps'e, bir biceps'e vuran ağrılar tam 24 saat sonra ortaya çıkıverince hayat tadından yenmiyor. Ring dışında gymnastic bodies'in foundation serisini ve poledaki ilgili güç hareketlerini ekliyoruz. 10 gün oldu ve etkisi şimdiden görünüyor!



Tabii antrenmanın olmazsa olmaz bir parçası beslenme ve dinlenme. Sigara içmeyerek, Alkolü sınırlayarak, bol su, antioksidan alarak, protein açısından zengin beslenerek yakında yenilmez kahramanlar olacağız.

Ya da daha iyi pole yapıyor olacağız.

Ki ikisi aynı şey bence.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder