28 Şubat 2016 Pazar

Ellere İade-i İtibar

Biz dans ederken ayaklarımız yerden kesiliyor! Kelimenin tam anlamıyla…

Pole dance performanslarının büyük bölümünde dikey düzlemde hareket ediyoruz. Baseball grip, cup grip, split grip, twisted grip gibi çeşitli tutuşlarla ellerimizse genellikle pole'da oluyor.

Ellerimiz... nasırlı, güçlü ellerimiz… Taşı sıkıp suyunu çıkarabilecek pençevari ellerimiz.
Ama bir de pole'dan ayrılmaya görsün…
Kış ortasında zamansız açan çiçek gibi çaresiz ellerimiz.
Yeni doğmuş bebek gibi ürkek ellerimiz..

Freestyle pole videomu izlerken ellerime şiir yazarken buldum kendimi. Bir kaç gün önce bale hocam da demişti. ellerin çok gergin diye. Gergin ne kelime! Adeta taş kuyularda gün görmeden yetiştirilmiş, sadece çiğ etle beslenmiş vahşi iki kurt. Gün ışığında şaşkına dönüyor, önce taş kesilip kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor, sonra koşa koşa pole'a dönüyorlar.

Hemen herkes ne yapıyor acaba diye instagramı, youtube'u diyar diyar dolaştım.

Bunu söylemekten hicap duyuyorum ama vallahi eller pole evreninde kanayan bir yara. Point your fucking feet diye binlerce meme var, elleri poşet gibi sallandırma ey gafil diye bir satır yazı yok.

Halbuki ne kadar çok hareket kabiliyeti, ne kadar farkılı ifade olanakları var.

Jazz ellerine,




Klasik ellere,

Çağdaş ellere,




Latin ellere,
 

Yad ellere bakın...

Bizim neden böyle güzel ellerimiz olmasın? Mart ayı boyunca tüm ders rutinlerimi pole'dan uzaklaşan elleri de dikkate alarak hazırlamaya karar verdim. Sonuç uğruna ağıt yakılmayacak seviyede olursa #polehands etiketiyle paylaşacağım. Bana katılmak isteyenleri beklerim!

Şimdiden elimize sağlık!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder