29 Eylül 2017 Cuma

Bu Sonbahar Mutlaka Yapılacaklar



Sonbaharın gelişi insanları bölüyor, kardeşi kardeşe düşman ediyor. Bir yanda hava sıcaklığı düştükçe kahrolan yaz çocukları, öte yanda kazak! çorap! balkabağı! diye keyiften dört köşe olan güz aşıkları...  Takvimlerde eylül adı gözüktü mü, iki kampın safları belirginleşip facebooktan çemkirmek olsun, sıfatına tükürmek olsun düşmanlıklarını açık ediyorlar.
Ben sonbaharcıyım arkadaş. Var mı sonbahar gibisi? Yumuşacık polarlara sarılmak sonbaharda, doğanın renkli hali sonbaharda, pole'un en iyi tutuşu gene sonbaharda!

Stüdyodan eve yürürken şöyle bir Yoğurtçu Parkı'nda dolaşırım. Yaprakların döküldüğünü fark edince içimde muazzam bir neşe vuku buldu. Sonra hastalanıp bir hafta yattım, ama bu da keyfime engel olmadı. O kahır sıcakları geçti ya, şimdi dolu dolu bir sonbahar zamanı.

Doğada Vakit Geçirmek
Kırmızılı turunculu ormanlarda yürümek, bir göl manzarasına bakmak, olmazsa olmaz ağaçtan sarkmalı fotoğraflar çekilmek istiyorum bu mevsimde. Çok uzaklara gidecek vakit ve tatil yok ama Belgrad ormanı olsun, Polonezköy olsun, belki bir kaç günlüğüne Abant'a falan gitmek olsun, iki sararmış yaprak görmeden geçmesin sonbaharlar!

Şehirde Vakit Geçirmek
Sonbahar demek tiyatro, sinema, konser, sergi sezonu demek. Ruhu ve zihni besleyecek, ilham verecek bir cümle okumak, bir melodi duymak ne kadar değerli. Pole için de... Yani stüdyoda geçirilen vakit elbette çok önemli ama dışarıda geçirilen de bir o kadar. Yazın mayhoşluğu geçtiğine göre yaratıcılığı kampçılayacak aktivitelere zamsn ayırıp topladığımız meyveleri stüdyoda yemek lazım!

Teknik Antrenmanlar
Yazı ağırlıklı olarak kondüsyonla, stretchingle ya da tembellikle geçirdik. Şimdi teknik antrenmanlara dönüp sistematik olarak çalışma zamanı. Eksikleri belirlemak lazım önce. sadece hareket bazında değil genel pole tekniğiyle de alakalı; örneğin ben spin pole'u biraz ikinci plana attım uzun zamandır. Kombonun en tatlı yerinde spinin durması nasıl da sevimsiz! Bu mevsim bol bol spin pole çalışacağım. Onun dışımda ninja trainer sınavı için K O L gibi bir liste var. Neyse ki önümüzde pole'ların bebek gibi tuttuğu harika bir mevsim de var!

Workshoplar
İstanbul'da stüdyolar da, pole öğrencileri de çoğalıyor. Bu da bize güzel workshoplar müjdeliyor! Workshopları çok seviyorum çünkü hem ufuk açıyor, hem de sonrasında çalışılacak bir dünya malzeme kalıyor. Fırsat bulabilirsem bir minik pole&travel da planlıyorum bu sonbahar için ;)

Rest
Geldik polara, geldik bitki çayına, geldik kitaplara... Fazla açıklamaya gerek yok, sonbaharda rest day başkadır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder