18 Temmuz 2018 Çarşamba

Her Seviyede Hayat Kurtaran 4 Harika Hareket

Pole öğrencilerinin pek çoğu güzel bir performans sergilemek için zorluk seviyesi yüksek hareketler kullanılması gerektiğini düşünür. Oysa, daha başlangıç seviyesi eğitiminde öğrenilen bir çok hareketin yaratıcı varyasyonları ve akıcı geçişlerle çok da güzel dans etmek, pek de ala dans etmek mümkündür.


POLE SIT
İlk pole sit'inde yüzü kıpkırmızı olup da içinden ya da dışından küfürler savuran öğrencilere her zaman "bu bir dinlenme pozu olacak" diyorum. Öyle de oluyor.
Hareketin en güzel yanı, çok güç harcanmadığından ağzı gözü yamultmadan poz verilebilmesi. Ayrıca bacak varyasyonları (uzun, kırık, makas, passe...) ve torsonun konumu (geride, yanda, önde) ile rahatlıkla çeşitlendirilebilir ve seyirciyle iletişim kurulabilecek bir an oluşturur.




LAY BACK
Müzikle uyum içinde kendini geri bırakıverişin asla modası geçmez. Hem ürkütücü, hem de etkileyici. Kollar boşta kaldığından harekete ifade katmak da mümkün. Hareketten çıkmak karın kaslarına kuvvet yukarı uzanılabileceği gibi, yere amuda da inilebilir. İleri seviye polecular envayi çeşit harekete geçmek için kullanacakları laybackte hem seyirciye klark atabilir, hem de bir anlığına kollarını dinlendirebilirler.



JASMINE
Çok temel, çok gerekli, pek çok kapının anahtarı jasmine... Kendi başına da çok şık bir poz değil mi?  İster kalçadan katlı, ister extension'da güzel çizgilerle gözlere ahenk, gönüllere muhabbet veriyor.



WRIST SEAT (HELLO BOYS)
Siz de derste ilk hello boys'u gördüğünüzde wohoooo asla yapamam deyip, bir kaç deneme ile yapılabilitesini keşfettiniz mi? Seyirci de aynı sizin gibi görüyor: wohooo!
Straddle (V bacak) versiyonunu old school, seksili performanslarda sıklıkla görürüz. Aynı tutuşta bacakları front split de yapabilir, sırt destekliğinizi kullanarak attitude da yapabilirsiniz. Hepsi de birbirinden güzel :)




Farklı hareketler çalışmak hem büyük keyif, hem de fiziksel gücü, koordinasyonu ve esnekliği artıran şahane bir workout. Ancak, bunlardan da önemlisi, hareketleri "senin" yapmak. İkinci derin gibi giyip, içerisinde keyif almak ve kendi renginde, kendi ışıltında dans etmek. Bunun içindir ki, zaman zaman, artık çok da zor olmayan hareketlere dönüp onlarla kelimeler, cümleler, hikayeler oluşturmak gibisi yok. Tavsiye ederüz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder