11 Aralık 2014 Perşembe

Alkışlar Ayesha'ya! (Ya ya ye koko cambo ya ya ye!)


En son denememde (Haziran!) en fazla 2 saniye durabildiğim ayesha şimdi 5 saniye ve daha da tutsam tutarım kıvamına geldi. Yani artık o benim!

Gösteri sonrası sınıflar yeniden harmanlandı, teknik çalışmalar hızla başladı. Sevinç Intermediate 2 sınıfı için yeni bir ders tarzı oluşturmuş. Artık dersin başında içeriği baştan sona gösteriyor: bir spin, bir matlı korkunçlu hareket, bir hand balance ve bir kaç tane daha kondisyon ağırlıklı hareket. Sınıf 1,5 saat boyunca dönüşümlü olarak tüm hareketleri çalışıyor. 

Bu tarz bizim çok hoşumuza gitti. Böylece sana kolay gelen hareketi hızla geçip zorlandığın şeyleri daha çok çalışabiliyorsun.

Bu ders yerde ve pole'da crocodile dengesi, tek el spin, ayesha ve yerden handspring çalıştık.

Crocodile bana kolay geldi. Zaten kafam bir yerlere dayalı olsun, benden mutlusu yok. Tek el spin de, ehh işte. Biraz bacakları çalışmam lazım. Statik pole bana pek yabancı. 

Ayesha için iki versiyon gösterdi. İlki, daha basit olanı, Anastasia versiyonu. Kafa pole'da. İkincisi ise bildiğimiz ayesha. İlki kolay oldu. İkincisini de ilk denememde tuttum. İkinci ve üçüncü denemelerde beceremedim. Sonra bugünkü pole power antrenmanı sonrası olayı çözdüm sanırım.

- Karın kasları çoook sıkı.
- Doğrudan pole'a bakmıyorsun, göğüs hafif açık.
- Kalçayı hızla uzaklaştırıp bacakları açmak kilit, korkudan kalça pole'a yakın kaldığı için denge bozuluyor.

Handspring hala pek uzak. Başlangıç pozisyonunda sırtım ve omzum o kadar ağrıyor ki, oradan herhangi bir hareket yapmak hayal gibi geliyor. Bakalım, belki Samanta Star'ın pole power'ına devam ederek zaman içerisinde cup griple çıkmayı başarırım; yatayda biraz daha kontrol sahibi oldum sanki.

Aiyyy üst üste iki tane "Alkışlar" yazısı yazmak o kadar güzel ki! 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder