12 Aralık 2014 Cuma

Şampiyon Olmak Kolay Değil!

Ne gurur verici bir şey: ben pole dance'i Belçika Pole Fusion şampiyonu Sevinç Joy G.'den öğreniyorum. 

Yarışma 24 Kasım'da idi. İçerik adı üzerinde: fusion. Pole tricklerini art arda patlatmanın ötesinde başka performans sanatlarının anlatım biçimlerinden de faydalanarak hikaye oluşturmak ve koreografide bunu pole'un olanaklarıyla birleştirme yollarını aramak gerekiyor. Yaratıcılık ve çok yönlülük gerekiyor.


Sevinç yarışmada iki insanın çekiminden meydana gelen ve hangi bedene ait olduğunu araştıran bir kıvılcımdı. Koreografi o kıvılcımın hayata gelişini, arayışlarını ve sönüşünü anlatıyordu.

Yarışmada hem 1. oldu, hem de organizatör özel ödülüne layık görüldü!



Koreografisini daha önce izlemiştik. Tahmin ediyorduk zaten, sürpriz olmadı. Ama yine de bilgisayar başında beklerken ondan çok heyecanlandık. Çok sevindik. Evde zafer türküleri söyledik. Resmen Belçika'da Sevinç kazanınca biz de kazanmış sayıldık.



Bu Sevinç'in ilk yarışması, dolayısıyla ilk şampiyonluğuydu. Daha niceleri yolda! Şimdiden Şubat ayında Prag'da bir yarışmaya davet edildi bile!

Ama şampiyonluk kolay değil. Hatun tüm hayat biçimini disiplin, sabır ve bilinçle bu doğrultuda biçimlendiriyor. Beslenmesi, antrenman düzeni, fizyoterapi seansları saat gibi, tıkır tıkır. Her alanda işinin ehli koçlarla çalışıyor, ki Türkiye'de kendisine koçluk yapabilecek fazla insan da olmadığından bu işler genelde skype üzerinden sürüyor. Buna rağmen motivasyonunu kaybetmeden çalışıyor, çalışıyor, çalışıyor.

Onun çalışmaları da cup grip handsprinde 40 saniye durmak ve sağlı sollu 5 set tarzında. Onunki de beden, yorulmuyor mu? Tembellik yapmak istemiyor mu? Arada sırada morali bozulmuyor mu? Oluyor tabii. Ama işte o noktada devam etmek şampiyonlarla diğerlerini birbirinden ayırıyor.

Eh, bizlere de helal olsun sana şampiyon demekten başka bir şey düşmüyor.

O zaman buyrun, kazanan performansını izleyin:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder