25 Ocak 2015 Pazar

Pole Dünyasının Rock Star'ı Cleo the Hurricane ile Oradan Buradan Konuştuk

Ne zamandır istiyordum, bugüne kısmetmiş. Pole dünyasının rock star'ı, iki kez Avustralya şampiyonu, en uzun bacaklı split'i, en parlak renklisi Cleo the Hurricane sonunda bloğuma konuk oldu.



Pole'a başladığım gibi Cleo'yu keşfettim. (Her hareketin sonunda bir de "devils horn" yapan çok da fazla kişi yoktu youtube'da :) ). Sonra Rockin' Legs N Abs DVD'sini aldım her hafta en az bir kez sesini "other way", "circles", "wohoo" diye evin içinde çınlattım. Koreografi öğrettiği Rock N Pole DVD'sine aynı derecede vakit ayıramasam da Leg Extensions and Turn Out video derslerini her zaman antrenmanların arasına yedirdim. Son zamanda da sitesindeki video tutoriallarına takıldım.

Dansını izlemek bana hep keyif verdi. Çok çoşkulu, enerjik ve kendinden emin. Ayrıca, Facebook grubunda herkesin sorularına yanıt vermeye çalışan, oldukça erişilebilir biri. Kendiyle kolaylıkla dalga geçebilen, insanların katkılarına rahatlıkla kredi veren, komik, "cool" biri yani.

Çok seveni ve çok gıcık olanı vardır: ama şurası bir gerçek ki, pole ablaları arasında farklı bir duruşu, kimliği, var Cleo'nun. Röportaja verdiği yanıtlar da bu doğrultuda...

O zaman önce bir Cleo izleyelim, sonra röportaja geçelim. İhtiyacımız olan şeyler, okuma-yazma bilmek, internet bağlantısı ve bir rocking attitude!




Pole yıldızlarının hayranlarının olması çok doğal. Ama senin bir topluluğun, cemaatin, kızkardeşler grubun var. Facebook grubundaki kızlar hocası sen olan dünya çağında bir okulun öğrencileri gibi hissediyor, hep birlikte aynı stretching ve kondisyon antrenmanlarını yapıp aynı pole hareketlerini çalışıyorlar. Nasıl oldu bu iş? Planlı mıydı, yönetildi mi? Yoksa kendiliğinden mi gelişti?
Açıkçası kendiliğinden oldu. Ben tam anlamıyla bir sosyal kelebeğim (valla people person dedi, kelebeği ben kattım ç.n.). Ama son yıllarda hiç ders vermediğim uzun süreçler oldu ve bu bağlantıyı çok özledim. Örneğin, Almanya'dayken her gece gösteri yapıyordum ama gündüzlerim boştu (ve çok soğuktu!). Böylelikle video dersler çekmeye, pole öğrencileriyle internet üzerinden etkileşime geçmeye ve hayran sayfamda daha düzenli paylaşımda bulunmaya başladım. İşimin bu tarafı o günlerde büyümeye başladı. Tabii Facebook grubu (Rocking Legs'n Abs) DVD yayınlandıktan sonra açıldı ama hiç bu kadar büyük bir topluluğa dönüşeceği aklıma gelmezdi. Bu gerçekten harika! Orada bildiklerimi paylaşmayı, sorularla ilgili yardımcı olmayı ve herkesin mutluluğunu, gelişimini görmeyi gerçekten çok seviyorum. Bugünlerde benim için her şey online. Tam zamanlı olarak hiçbir yerde ders vermiyorum. Performans da yapmıyorum. Onları da severim ama internet sayesinde dünyanın HER yerindeki kadınlarla bağlantı kurabiliyorum ve bu tek kelimeyle muhteşem!


Pole ile kişisel ilişkini nasıl tanımlarsın? Hırslı mısın, yarışmacı mı, mükemmelliyetçi mi, memnun mu? Dansınla ilgili en önemli şey ne senin için?
Bu biraz değişti. 3-4 sene önce sorsaydın rekabetçi, hırslı CANAVAR modundaydım. Şimdi memnuniyet daha baskın. Sadece dans etmeyi seviyorum ve bundan zevk alıyorum. Evet, mükemmelliyetçiyim hala ama dünyanın en birincisi olmaya kasmıyorum. Ne yaptığım ve nasıl yaptığım beni tatmin ediyor. İlgimi çeken yeni bir hareket olduğunda onu öğrenmeye çalışırım ama eski favorilerime de her zaman dönerim.

Beni şu an için hırslandıran başka şeyler var: markamı geliştirmek, en iyi DVD'leri üretmek, en bilgilendirici video dersleri hazırlamak, en manyak pole kıyafetlerini üretmek!


Antrenman günün nasıldır? Nemesis'lerin var mı? Hiç cesaretinin kırıldığı anlar olur mu?
20 - 30 dakika bile olsa her gün çalışmak istiyorum. Benim için iyi bir antrenman müziği açıp bir saat boyunca dans etmek. Bazen bir şarkı boyunca pole'da kalmaya ya da bir şarkı boyunca yerde esneklik hareketlerini kullanarak dans etmeye çalışıyorum. Bu arada sırt ve karın için güç egzersizleri de yapıyorum o nedenle gün aşırı antrenman yapmaya başladım.

Antrenman sırasında cesaretim falan kırılmaz benim. Çalışıyorum çünkü ÇALIŞIYORUM. Önemli olan varmak istediğim bir nokta değil ki, O an! Sadece üst üste bir kaç gün çalışamazsam moralim bozulur, o da dünyanın sonu değil. Nemesis'im yok. En sevdiğim hareketler zaten en güzel yaptıklarım :) Ya da aslında var: marchetti split yapmaya çalışıyorum ama hep tırnağım kırılıyor :P !

Down Split to Vertical Split Pole Trick - Alessandra Marchetti

Peki, günde kaç saatini performans/antrenman dışındaki işine ayırıyorsun? Büyüyen bir tutorial siten var (ki çok iyi, bilmeyenler bir göz atsın >> http://cleosrocknpole.com), pole ürünleri, DVD'ler... Neler beklemeliyiz?
Hiç fikrin yok! 7'de kalkıyorum. Hatta bazen 5'te. Sonra gece yarısına kadar durmak yok! Yeni tasarımlar geliyor çok yakında. Websitesi de 1 Şubatta resmen açılacak. 2 senedir bununla uğraşıyorum! Açılışı da evlerinizi şenlendirecek sevgililer günü özel koreografisiyle yapacağım.

Avustralya pole şampiyonlukların var. Yarışmaları nasıl tanımlarsın? Yarışmak hala ajandanda mı?
Yarışmalar iyilerin en iyisi olduğunu ispatlamak için var. Bence kendine güvenin BÜYÜK bir rolü var. Trickleri süper yapsan da, mükemmel bir tekniğin olsa da sahnede tırsıyorsan asla kazanamazsın. Sahneye sahip olmalısın. Zihin gücü çok önemli ve bence ben öyle kazandım.

Ama artık yarışmayı kesinlikle düşünmüyorum. Hayatımın o alanına bay bay dediğim için mutluyum. Bir de zaten showgirl kafasında çok fazla profesyonel yarışma da yok. Daha çok fitness ön planda. Ben show insanıyım, fitness değil.

Pole hayatının en bi süper polegazmik anı neydi?
Tabii ki Guns N Roses'ın sahnesinde dans etmek!!!




Karşındaki Cleo olunca aşırı ciddiyet bünyeye zarar, kişisel magazinsel muhabbetlere de girmek lazım. 

Eeee, evlilik nasıl gidiyor Cleo? Ev halin nasıl, takma kirpiklerle, seksi taytlarla topuklularla mı geziyorsun; yoksa bizler gibi saç baş bi yanda pijamayla paramparça mı izliyorsun? (yok yok, paramparça izleyip izlemediğini sormadım tabii :) )
Ev halim iç çamaşırı ve makyajsızlık! Bazen kötü bir eş olduğumu düşünüyorum. Çünkü çok dağınığım! Sadece sahnede fırtına değilim. Evde de fırtınayım. Bir de çok aşırılıklarım var. Mutluysam, o dünyadaki en güzel gündür. Mutsuzsam Karadeniz'de gemilerim batmış gibi takılırım. Ama neyse ki genellikle mutluyum. Woohoo!

Kocam acayip destekleyici ve mükemmel bir insan. Bana çok yardımcı oluyor. Videolarımda bazen o da oynuyor ve birlikte çok eğleniyoruz. Hiç kıskançlığı yok çünkü kıskanması için bir nedeni olmadığını biliyor. Pole benim işim ve hobim, o da bundan çok memnun! Daha önce pole'u problem yapan ve kıskançlık çıkaran biriyle birlikteydim. Berbattı ya. Neyse ki artık böyle dertlerim yok!


Avrupa'da workshop verecek misin bu aralar?
Mart'ta bir Avrupa turum var ama sadece İsviçe, Liechtenstein ve Avusturya. Umarım yaz gibi tekrarlayabilirim. Türkiye'ye gelmeyi de çok isterdim.


Peki, pole ile kafayı kırmış öğrencilere ne tavsiye verirsin?
Pole'u ciddiye alın, ama çok da ciddiye almayın yani! Eğlencesini kaçırmayın. Bunu neden sevdiğinizi unutmayın. Kendinden emin olmak, kendine güvenmek zaman ve pratik ister: mümkün olduğunca performans yapın! Güçlü yanlarınızın üzerine gidin - ben bu işi yıllardır yapıyorum, sırt esnekliğimin ne kadar az olduğunu çok kişi fark etmemiştir bile!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder