28 Ocak 2015 Çarşamba

Alkışlar... Nerede La Split?!



Sevinç'le 3 hafta boyunca ikişer saat ders yapacağız. Böylece hem büssürü hareket çalışıp hem de koreografi yapabileceğiz, sıçtık!

Yine derse topuklu pabuçla başladık.

Valla ne yalan söyleyeyim, ne kadar bağıra çağıra şınavlar, barfiksler de çeksek, aynanın karşısında hı! diye vücudumuzu kasıp kaslarımızı da seyretsek aslında çoğumuz için hepsi o 7 inch toplukluların üzerinde kendimizi müziğe bırakmak için! Bir gün bu bring the sexy back mevzusuna ayrıntılı değineceğim ama henüz toplum hazır değil :Pp.

Neyse, topukluların üzerinde nereden nereye döndüğümüzü bir türlü anlayamadığım bir koreografi çalışarak başladık. Bir yerinde ne zamandır yapmak istediğim bir elbow balance'tan  meat hook'a geçiş var. Gerçi elbow balance'tan meat hook'a s.çış şeklinde oldu ama çalışan kazanır.

Sonra closed jade, batwings ve tumble çalıştık.

Closed jade bildik jade split gibi ama inside leg hang'den geçiliyor. Denge sağlaması biraz zor. Sağdan oturttuktan sonra bile solu yapamadım. Bir de ilk yaptıklarımda sanki bayağı açıldı gibi görmüştüm aynadan. Sonra fotoğraf çektirmek için azcık yukarıdan yaptım. Ay ne güzel oldu yeni hareket diye sevindim. Ezgi fotoğrafı bir gönderdi, split'in yerinde yeller esiyor! Bunu da bayağı çalışmak lazım ki öncelik pole'da durabilmek değil çizgileri uzatmak olsun.

Batwings'i bir kere denedim ve bir daha asla denememeye karar verdim. Bence bazı hareketler verdiği acıyı haketmiyor. Misal violator, misal batwings. Şuraya resmini koyayım, genel kültür olsun



Jenyne tumble diye geçen, poledan aşağı takada tukada inmek diye açıklayabileceğim diğer hareket ise pole sitten kalçayı kaydırıp dizden sıkıştırma, aynı taraftan üst bedeni aşağı sallandırığ brass monkey'e geçme, oradanda hoppidi pole sit olur, cartwheel down olur inmece. Videoda 1:58 civarında.


Çok zevkli bir dersti. Ama soğumada kakalak gibi boynum tutulunca göz yaşlarımı saklamaya çalışarak evin yolunu tuttum. Acımın yarısı fizikselse, yarısı da ertesi gün antrenman yapamayacak olmamdandı.

Acısıyla tatlısıyla bir dersi daha geride bıraktık kısacası, şimdi panaheat ısı bandı zamanı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder