29 Nisan 2015 Çarşamba

Bir WOW Asia Hikayesi

"Her  şeye yeniden başlamak... Buna ne kadar hazırım? 
Kalktım. Kararlar vermeye çalıştım. Başkalarının kararlarını inceledim. Oturdum.
Ne biçim de bok gibi oldu bu benim hayatım ya..!"


Böyle yazmışım 3 sene önce. Şirketlerden şirketlere sekerken. Gece yarılarına kadar müdür gullabiciliği yapıp sabahın 6'sında servislere yetişmeye çalışırken. Kafam servis camına vura vura uyurken. Sunumları fine tune ederken, ajansa logoyu bir tık büyüttürürken, kapı kapı ricacı gibi imza peşinde koşarken, müşteriden çocuk gibi azar işitirken. Bir satır roman okuyamadan, bir güzel film izleyemeden günler, haftalar, aylar geçerken.

Geriye dönüp baktığımda o çıkış yolunu göremeyen, alternatif bilemeyen, çaresizce kutunun içinde zıplayan halime çok üzülüyorum. 

WOW'un Sumahan'daki derslerine başladım sonra bir nefes alabilmek için. Etrafımı hayallerini gerçekleştirmek için kan ter içerisinde çalışan, bu arada birbirine çelme takmak yerine güç ve gaz veren deyişiklerin iyicil enerjisi sardı.

Bir gün Galata'da şarap içerken açılacak eğitmen eğitiminden bahsetti Zeynep. Sen de başlasana, dedi. Sonra sınıflar, özel dersler, yeni yeni bir dolu arkadaşlar, gösteriler, ayakkabılar, ortak heyecanlar... ki, bu blogu okuyanlar hepsini çok iyi biliyor.

Son zamanlarda doğru düzgün yazamadım. Pek antrenman da yapamadım. Yeni yeni hareketler öğrenemedim.

Çünkü bir süre önce yumurtlayıp üzerinde kuluçkaya yattığımız nur topu gibi bir yeni stüdyomuz oldu! Hem de Kadıköy'de. Dersler Mayıs ortasında başlayacak, hazırlıklar hızla sürüyor. Her adımda "doğru yerdeyim, doğru insanlarlayım, doğru işi yapıyorum" diyorum.

Eğer sen de mutsuz bir plaza kuşuysan, zamanında bana verilen ve tutmuş olmaktan bugün çok mutlu olduğum o öğüdü paylaşayım: 
- Yapmaktan zevk aldığın bir şeyi seç ve onu mümkün olduğunca en iyi yapmak için zaman ve enerji harca. Bu işinle fayda sağlamanın bir yolunu ara ve fayda konusunda samimi ol.
- Etrafını güvendiğin iyi insanlarla doldur.
- Zamanla hobini işin haline getir.
-Parayı ilk sıraya koyma, daha az parayla daha çok mutlu olabildiğini görecek ve şoke olacaksın.



Bu nacizade blogun adım adım şahidi olduğu kendi maceramda gördüm ki, kanatlarımızı kıran kendimiziz aslında. Kutunun dışında da hayat var. Ve o hayat çok güzel.

PS. WOW Asia hakkında bilgi için: asia@wowdanceistanbul.com :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder